Ne dozvolite da Vam drugi sole pamet

Mediji o Himlajsko Soli

Reguliše krvni pritisak, šećer, jača potenciju: 11 neverovatnih osobina Himalajske soli

So se u ishrani koristi svakodnevno i veoma je važna za naše zdravlje. Ključno je konzumirati pravu so.

Nažalost, svakodnevna upotreba kuhinjske soli, najčešće se koristi u kuhinjama i restoranima širom sveta a ima tako malo zajedničkog sa prirodnom soli. So koju mi koristimo je prerađena. U biti je čist natrijum-hlorid (97% ili više), sa dodatim hemikalijama. Ali postoje i druge vrste soli, kao što su morska so i roze so sa Himalaja koja ima neverovatne zdravstvene prednosti.

Himalajska so

Himalajska so se nalazi u nezagađenom području duboko u Himalajima. So se zapravo nalazi u podnožju Himalaja, u rudniku soli u Pakistanu, koji se smatra drugim najvećim rudnikom u svetu.

Himalajska so poznata kao “belo zlato” u svom regionu, sadrži 84 prirodna elementa i minerala koji su od vitalnog značaja za naše zdravlje, uključujući magnezijum, kalijum, kalcijum hlorid, fosfor, gvožđe. Roze boja soli je rezultat male količine oksida gvožđa (rđe). Cink, selen, jod i bakar su prisutni u tragovima.

Uopšteno govoreći, Himalajska so se smatra zdravom jer se ne dodaju nikakve hemikalije ili aditivi za njega jer je prirodna supstanca.

Zdravstvene prednosti Himalajske soli

Neke od prednosti korišćenja Himalajske soli:

Ona kontroliše nivo vode unutar vašeg tela.

Reguliše pritisak u krvnim sudovima.

Balansira pH u organizmu.

Pomaže kod regulacije šećera u krvi.

Ona pomaže apsorpciju hranljivih materija u probavnom traktu i na taj način snabdeva telo sa dovoljno energije. Dalje...